Eforskolen
Der er nu 418 aktive brugere på portalen

Introduktion til Just Kielberg og crossfit

eForskolen.dk har sammen med instruktøren, Just Kielberg, fra Copenhagen Crossfit, sammensat et træningsprogram, som fokuserer på de fysiske prøver til politiets optagelsesprøve.

Yderligere gennemgår han de enkelte prøver og giver sit bud på, hvordan du udfører dem bedst muligt.

Videoen til højre er en introduktion af Just Kielberg og crossfit. Crossfit er en træningsform, som på mange måder ligger tæt på den træning, der praktiseres på politiskolen.

Hvad er crossfit?

CrossFit er et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved relativ høj intensitet"

FUNKTIONELLE BEVÆGELSER
Funktionelle bevægelser har altid eksisteret. De er en del af vores natur. I al den tid mennesker har levet, har vi stået, siddet, kastet, trukket, løftet, skubbet, klatret, løbet, hoppet osv. Alle disse bevægelser er funktionelle bevægelser.

Funktionelle bevægelser involverer generelt mange led og muskelgrupper og genererer kraft fra kernen og ud til arme og ben. Naturlige funktionelle bevægelser har stor indflydelse på øvelserne i CrossFit. Der er mange fordele ved, at træne udelukkende igennem funktionelle bevægelser, men en af de vigtigste ting er at alle bevægelserne, hvis udført korrekt, er sikre og skadesrisikoen er minimal.
Disse bevægelser er røget i baggrunden i den alment kendte fitness-verden, der præges af maskiner som hindrer ens naturlige bevægelsesmønster.

INTENSITET
CrossFit er blevet kendt for træningens høje intensitet. Intensitet definerer vi som arbejde på tid. Vi vil gerne arbejde så meget som muligt på så kort tid som muligt. Når vi gerne vil opnå en høj intensitet bliver længden af træningen tilsvarende kort. Man kan simpelthen ikke træne med høj intensitet i længere tid. Derfor ligger den intensive del af træningen i CrossFit på omkring 10-25 min.

Den høje intensitet er direkte årsag til de gode resultater vi opnår igennem CrossFit-træningen. Det er efterhånden alment kendt, at træning med høj intensitet giver markant større forbedringer i bla. VO2-max og fedtforbrænding end træning med moderat intensitet.

De funktionelle bevægelser beskrevet ovenfor hjælper os til at opnå denne høje intensitet i det man aktiverer flere muskelgrupper og led i samme øvelse. Man vil aldrig kunne opnå samme høje intensitet med isolerede bevægelser.

VARIERENDE
CrossFit varierer utroligt meget både i varighed, bevægelser, gentagelser og vægt. Den store variation gør, at man får trænet hele kroppen igennem og at man opnår en god generel fitness.
Den store variation i træningen gør, at man sjældent får skader i CrossFit.

Man træner kroppen på mange forskellige måder; langsomt-hurtigt, tungt-let, mange gentagelser-få gentagelser osv. Skader kommer tit når træningen bliver ensidig - CrossFit er lige det modsatte.
Den store variation i CrossFit er ligeledes en stor motivationsfaktor, i det man altid bliver udfordret på en ny og sjov måde.
 
Informationen er hentet fra www.crossfit.dk

Crossfit Copenhagen

Crossfit Copenhagen - "Kirken", "Klubben", "Apoteket" og "Trykkeriet" er et kollektiv af dedikerede crossfittere. Vi har mange uddannede CrossFit-instruktører og mange års erfaring indenfor fysisk træning og eliteidræt.

Vores sportslige baggrunde spænder lige fra klatring og skiløb til kampsport og yoga over til boldspil, vægtløftning og vandsport. På trods af vores forskellige interesser i idrætten, har vi alle fundet CrossFit, og vi er alle blevet overbevist om CrossFits kvalitet igennem træningens art og de resultater den leverer.

Med grundlægningen af det første CrossFit-center i Danmark, er fundamentet for et solidt og vidtfavnende netværk af crossfittere skabt. Vi er utroligt stolte af at være de første, der kan bringe CrossFit til Danmark og er meget glade for, at kunne tilbyde CrossFit-træning til alle i København.

Hensigten med at starte CrossFit i København er, at opstille de mest optimale rammer for træning af CrossFit. Dette projekt udspringer af en glæde og en lyst ved selv at træne CrossFit, og samtidig også en drøm om at kunne skabe de bedste træningsmuligheder for Crossfittere i København.

De fire gyms skal virke som kraftcentre for intelligent og funktionel træning. Vi vil forsøge at danne et netværk for alle tilhængere af CrossFit i Danmark. Et netværk, der kan danne grobund for yderligere videreudvikling af CrossFit og et opgør med den traditionelle fitnessverden.

Se mere på www.crossfit.dk

Screenshots af modul

Eforskolen
PayPal
CMS::TypoConsult A/S